Jdi na obsah Jdi na menu
 


2. Kapitola

9. 9. 2013

Ginny, slíbíš mi, že to co se teď dozvíš, nikdy nevyzradíš? Zavážeš se mi neporušitelným slibem?"
"Proč?"
"Když to neuděláš, tak ti jen splním slib a prozradím ti, kdo jsou tví rodiče, když mi to slíbíš, tak tě za nimi vezmu."
"Co je přesně neporušitelná přísaha? Co to pro mě znamená?"
"Podle názvu nejde porušit. Když se ji pokusíš porušit zemřeš."
"A je to nutné?"
"Ano, nechci, aby se to dozvěděl Brumbál a ani Voldemort. Ovšem, když se zavážeš neporušitelným slibem, tak tě naučím perfektně nitrobranu, nemůžu si dovolit, aby toto našel Brumbál, když ti kontroluje tvé výpovědi."
"On mi prohlíží mé výpovědi?"
"Ne, jen používá nitrozpytu, aby poznal, zda lžeš, nebo ne. On by vycítil, že mu neříkáš všechno."
"A jseš si jistý, že mě přijmou?"
"Ano jsem, i když to nějakou dobu může zabrat."
"Tak dobře, zavážu se ti neporušitelnou přísahou."
"Vyndej hůlku a namiř ji naproti mé." A také si vyndal hůlku. Když hroty mířili k sobě, tak Harry začal.
"Vlastníku hůlky přísahající, nikdy neprozradíš, co se dnes dozvíš?"
"Slibuji." A mezi hůlkami nastalo zlaté spojení.
"Slibuješ také, že se ani slovem nezmíniš, že znáš své rodiče?"
"Slibuji." Spojení mezi hůlkami zesílilo.
"Slibuješ, že vždy budeš loajální ke mě?"
Tady Ginny chvilku zaváhala, ale nakonec pronesla "Slibuji."
"Tvůj slib přijímám a na oplátku ti slibuji, že až uznám za vhodné, tak tento slib zruším."
Mezi jejich hůlkami se zablesklo a zlaté světlo oslnilo oba dva.
"Tak a přisaha je hotová, takže teď ti můžu říct jen jedno - "odboj svobody". S tím se Ginny před očima objevil nádherný zámek s překrásnou zahradou.
"Vítej na mém sídle. Pojď představím tě tvé rodině. A i vysvětlíme, co se děje."
"Oni o mě nevědí?"
"Někteří ano, někteří ne."
S tím ji vedl do sídla. Zavedl ji rovnou do pokoje, kde nechal včera odpočívat Molly Weasleyovou, tam předpokládal, že najde i Billa.
Opravdu tomu tak bylo.
"Ahoj Bille, tak jsem tady. Bille, dovol, abych ti představil Ginny Radleyovou, správným jménem Weasleovou." Bill si ji začal prohlížet a musel uznat, že má opravdu rysy Weasleyů a tím nemyslel jen vlasy. Sledoval, jak se ji na tváři vytváří zděšený výraz. A pohledem míří k ležícímu tělu Molly, její matky.
Harry to taky sledoval, a viděl, že pokud nezasáhne, brzo uteče. Věděl, co se jí honí hlavou. Uvědomila si, že zabila svoji matku.
Proto přerušil ticho, které panovalo otázkou na Billa. "Tak jak je na tom?"
"Nejvážnější rány má ošetřený, teď je to na tobě."
"Jen malá otázka, pokusíš se jí to vysvětlit sám, nebo mám být u toho."
"Probuď ji a já se jí to pokusím vysvětlit. Vy přijďte tak za půl hodinky."
Harry tedy přistoupil k lůžku a dotkl se ji. Vyslal do ní trochu své magie a její oční víčka se zakmitala. Harry pak pokynul Ginny a oba odešli. Zavedl ji do volného pokoje vedle.
"Posaď se Ginny."
"Ty..ty...ty.  Ty si mě nechal zabít svoji matku."
"Nenechal. Chtěl jsem jen, aby si mi ukázala, zda jsi na mé straně."
"Já vůbec ničemu nerozumím."
"Tak se posaď a já ti to vysvětlím, pěkně od začátku, kdy jsem přišel do sídla. Máme půl hodinky, tak to snad stihnu.
"Když jsem zjistil, kdo je Tom, bylo mi jasný, že nikdy nebudu jeho nástupcem, ale také jsem věděl, že nikdy mě nenechá odejít živého. Proto jsem přistoupil na jeho hru. Ten léčitel na nás používal nitrozpyt a já se tedy začal učit nitrobranu. Naštěstí jsem ji zvládl rychle, takže před Voldym, jsem mohl předstírat, jak se mi to mučení líbí. Vím, že to asi nebylo to nejlepší, ale ve válce jsou holt oběti. Přečetl jsem si i několik knížek o strategii, o psychlogii a další literatury, abych přibližně mohl pochopit myšlení Voldyho. Pomohlo mi to i poznat, že Brumbál je prvotřídní stratég a manipulant, ale taky už jsem viděl v jeho plánech chyby. Už mu unikali souvislosti. To ale přeskakuji. Takže, jak jsme se učili, já byl pro něj ideální. Po některých večerech jsem ze začátku chodil i zvracet, z toho jak jsem předstíral, že se mi to líbí.
Pak jsme nastoupili do Bradavic a já se stal jeho nástupcem. Měl jsem mu ukázat znak a věděl jsem, že ho bude chtít ukázat i světu, tak jsem si oběť vybral sám.Mé bývalé pěstouny. Znal jsem je a znal jsem i jejich dceru. Pak vás seznámím. Vyhodil jsem dům do povětří, ale to už rodiče byli zde.
Jak víš, získal jsem možnost velet svým vrstevníkům. Nahrálo mi to do karet, a začal jsem je učit. O každém jsem si zjistil všechny možné informace, a podle toho se zařídil. Veritaserum v pití znáš.
Také jsem ovšem dostal za úkol dohlédnout na špeha, který tu byl. Nováček, co měl ukrást kámen mudrců. Když jsem po něm pátral, dostal se mi do rukou plánek Bradavic, a já zjistil jak se jmenuji, šel jsem si i ověřit to jméno do rodové knihy a byla to pravda. Mé pravé jméno je Harry Potter. Ten chlapec, který přežil kletbu smrti. A zjistil jsem ještě jednu věc. Mám sestru." Chvilku se odmlčel a zase pokračoval.
"Také jsem tou dobou zjistil tvé pravé jméno a bylo mi jasné, že je to jen otázkou času, než si to někdo uvědomí. A tak jsem začal pracovat na plánu, abych si ověřil tvoji loajálnost ke mě. Věděl jsem, že příjde doba, kdy budete muset zabíjet, a tak jsem začal pracovat na vlastním kouzle smrti. Kouzlo přivede terč na pokraj smrti. Všechny příznaky naznačují, že je po smrti, ale když se k němu zase přiblížím a pošlu do něj trochu magie, tak ho probudím. Nevýhodou je, že takto mrtvý nesmí být déle, než dva dny. Moji první oběť touto kletbou si viděla, Bill Weasley, tvůj bratr. Teď vlastně vysvětluje matce, co se událo, a že ona ještě nezemřela. Navíc myslím, že tě poznala."
"Ty teda nejsi na straně Pána zla."
"Ne, a nikdy jsem nebyl."
"To jsem ráda. Opravdu myslíš, že mě přijmou?"
"Jsem si tím jistý, ale musíš jim dát čas, aby tě poznali."
"Díky Harry."
"No, aspoň víš, proč donášíš Brumbálovi, nějaké ty informace. To mi připomíná. Tady ode mě máš náramek. Přiložením ruky ti můžu přes něj poslat zprávu. Budu to využívat, aby si mohla Brumbála mohla informovat o útoku, tedy jen o  některých."
"Dobře Harry." Převzala si ho a hned si ho nasadila."
"Tak a teď půjdem za tvoji rodinou, jen jim neříkej jaké mám plány."
Ginny jen přikývla, bylo na ni vidět, že je nervózní.
Došli do pokoje a vešli.
"...., ale ona mě zabila. Poznala jsem ji. Je to pravá Weasleová. Nezapře, původ."
Slyšeli zrovna dokončit pani Weasleyovou.
"A už jste se probrala, zabila i nezabila vás. Bylo to na můj příkaz."
"Paní Weasleová si ho prohlédla a pak přesunula svůj pohled na Ginny."
Důkladně si ji prohlížela.
"Ano je to Ginnevra Weasleyová." Konstatovala.
"Má radši Ginny." Prohlásí Harry a ještě pokračoval.
"Kdyby jste chtěli občerstvení, tak řekněte Billovi. Teď vás nechám o samotě, aby jste se mohli lépe poznat."
Harry odešel vyhledat Hermionu. Našel ji s rodiči, tak se k nim přidal. Byl rád, jeho sídlo bylo jediné, kde se nemusel přetvařovat.

O dvě hodiny později se vydali zpět do sídla. V dalších dnech se činnost Harryho a Ginny ustálila. Dopoledne se věnovali výuce, kterou pro ně připravil Mistr. Už se učili dole v hlavním sále. Po obědě Ginny zdokonalovala svoji nitrobranu. Pak si buď jen tak povídali, nebo se šli učit dle vlastních zájmů. Harry se hlavně věnoval zdokonalování magie vůle, nebo si jen tak povídal se svým hadem.
Nastala sobota a Harry se za přítomnosti Pána zla a jím vybraných služebníků chystal na akci. Harry si prohlédl, kdo na tu akci jde. Harry se chytil svého mistra a přemístili se. Objevili se u lesa, kde stála menší vila.
"Srovnat se zemí a bez znamení zla."
Harry se dotkl náramku a začal dávat instrukce  Ginny. Ze svého místa viděl totiž jméno majitelů.
Tři minuty na to se tu ukázal Fénixův řád. Voldemort okamžitě zvolil ústup.
Když se vrátili do sídla. Voldemort rozpustil skupinu a udělal si nějakou poznámku k sobě. Harry odešel k sobě do pokoje. Na další den měli naplánovanou návštěvu sídla.